Направете дарение през PayPal
СДРУЖЕНИЕ

приятели

котката

Сдружение Приятели на котката
Начало За нас За контакти

Историята се случва в кв. Слатина в София - някой прясно е изхвърлил или изгубил бяло-оранжева котка, много чистичка и гальовна. Появява се изведнъж, изключително чиста, социализирана и без паразити. Организирах се за клетка, разбрахме се кога да я гепна за кастрация и тя изчезна. Появила се около месец по-късно, без корем и с бебета.  Вече я кастрирана, а най-сладкият момент беше когато оставихме клетката на земята пред изоставената къща, където се крие котешкото семейство, Роузи се размяка от вътре. И хоп, едно бонбонесто, бяло с оранжево, прекрасно коте се показа. И още едно зад него.... И какво да правим, вместо да върнем майката, прибрахме и трите малки. И хайде в моето мазе. Но да не забравя да похваля Роузи, която сякаш убеждаваше страхливчовците "Елате, бе, казвам ви, че не е страшно". Ако не беше тя да ги вика, нямаше как да ги хванем. Знаете какъв е шансът за оцеляване на бивши домашни.
Котетата останаха няколко седмици във вет клиника под карантина, където бяха обезпаразитени и ваксинирани. Малко след ваксината, но достатъчно, за да са изградили имунитет ги преместихме в хотел. И в момента са там.
И така да ви представя:

Гальовната Роузи
Гласовита, разговорлива, мила. Гали се и се умилква съвсем по размазващо котешки. Именно с това поведение ме подкупи и измами да не мога да я върна на улицата. Има независим дух и просто си я представям как царствено ще се настани на нечие диванче.

Свитичката Тaря (Tarja)
Лакомичко ми е момичето, какво да се прави. Но пък има добри маниери и яде с финес и бавно, доколкото това може да бъде казано за бебе-коте :). Тя е най-свита, притеснителна и срамежлива.
Клипче 

Смелият Салваторе (Salvatore - Sully)
Най-контактният, забавен и игрив от тримата. Боец, ловец и смелчага. Най-бързо се отпусна, само му дай една мишка да си я подхвърля и забравя за страхове и притеснения. Обича да си играе като катерица. Изключително красиви зелени очи, обрамчени в синьо.


Бързият Тил (Till)
Обича да проучва и разучава. Много смешно си мърда розовия нос. Както се вижда и от снимките, и той както останалите има отлични хигиенни навици и обожава да се катери. Има страст и към мишките, с предпочитания към тези от плат :) Трябва му малко, за да стане размазващо гальовен :)

Всички те търсят дом, може и приемен, няма да откажем :)

 

© 2009
Уеб дизайн
EN