Направете дарение през PayPal
СДРУЖЕНИЕ

приятели

котката

Сдружение Приятели на котката
Начало За нас За контакти

Таня и Мaчо са две изключително специални котета. Те са пострадали тежко на улицата, но имат много силно желание за живот. Преживяли много болка, те са се научили да ценят живота, да обичат истиски и да показват благодарността си на хората, които се грижат за тях.

Спасява ги възрастна жена, която ги намира на улицата. Първият прегледал ги ветеринарен лекар дава мнение за евтаназия, но жената не иска да им отнеме шанса за живот и започва търпеливо да ги лекува.

Котето Таня е на 3-4 месеца и е намерена на улицата, ударена от кола. Котенцето е парализирано от кръста надолу. Под грижите на жената за няма и 10 дена котето има чувствителен напредък. След консултация и с д-р Бобадова бяха направени рентгенови снимки, които показаха счупен прешлен, но за щастие незасегнат гръбначен мозък. Започна схема на лечение с Нивалин и Таня вече има чувствителен прогрес. Малката е много жизнена и много много гальовна и от сърце се молим да оздравее, да проходи и да намери любящи стопани.

Мачо е намерен само две седмици преди парализираното бебе и то в още по-тежко състояние. Двата му задни крака буквално са се разлагали. Не е ясно дали са били премазани от капан или е паднало в някаква киселина, но са били в толкова трагично състояние, че се е налагало да бъдат ампутирани. След всеотдайните грижи, котето е повече от енергично, с апетит, бодър дух и очевидно - огромно желание за живот!

Имаме страхотна новина! МАЧО Е ОСИНОВЕН В ГЕРМАНИЯ! Негова стопанка стана жена, която има още 4 котета с различни увреждания.

Сега остава и Таня да има такъв късмет!

© 2009
Уеб дизайн
EN